Иван Савов: Интернетът на похитителя трябваше да бъде спрян много по-рано

0
Във вторник мъж взе две жени заложници и простреля мъж, докато предава на живо в социалните мрежи
Във вторник мъж взе две жени заложници и простреля мъж, докато предава на живо в социалните мрежи Видео: NOVA

Във вторник мъж взе две жени заложници и простреля мъж, докато предава на живо в социалните мрежи

Какъв е протоколът за действие на полицията при заложническа криза? Темата коментират в ефира на NOVA криминалистът Иван Савов и бившия зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов. Повод за анализа е подобна ситуация от вторник вечерта, при която мъж взе за заложници две жени, а мъж беше прострелян. Извършителят предаваше на живо в социалните мрежи екшъна.

Според Савов коментарите във Facebook са неприемливи в такива ситуации. По думите му интернетът на извършителя е трябвало много по-рано да бъде прекъснат. „Задължително има екип, който води наблюдение. Задължително са повече от един стрелците, които държат на прицел мястото”, разкри криминалистът.

Милен Иванов посочи, че в такива ситуации се преговаря до последно, а излъчването на живо е дало безценна информация на полицията и психолозите. „Решение да се неутрализира чрез огнестрелно оръжие нападателят се взима след анализ на неговите действия”, каза още бившият зам.-ректор на Академията на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари