Криминалист: Случаят с жестокото убийство е като по учебник

0
Става въпрос за убийство с личен мотив, каза Иван Савов по отношение на случая с трупа, намерен в шахта
Става въпрос за убийство с личен мотив, каза Иван Савов по отношение на случая с трупа, намерен в шахта Снимка: YouTube / стоп кадър

Става въпрос за убийство с личен мотив, каза Иван Савов по отношение на случая с трупа, намерен в шахта

"Случаят е като по учебник. Става въпрос за убийство с личен мотив, извършено по особено жесток начин. Следите са съвсем съзнателно прикрити. Полицията за пореден път доказа, че има способността да работи експедитивно и заподозреният е заловен". Това коментира в ефира на "Тази сутрин" по bTV криминалистът Иван Савов, след като тялото на убит мъж беше открито в шахта в центъра на София.

"Тепърва ще излиза наяве мотивът, който стои на дъното на историята. Докато не се разбере конкретният мотив за престъплението, няма да се разберат и всички подробности за него - а именно какво е накарало убиецът да прояви тази жестокост и защо точно срещу този човек. За това, че мотивът е личен, говори начинът на извършване на престъплението. При друг мотив извършителят нямаше да постъпи така - да има разчленяване на тялото и да бъде укрито на две различни места. Според разследващите убийството е извършено на осми август, тогава е подаден и сигнал за издирване на убития мъж. Положени са доста усилия, за да не се хване човекът", посочи експертът.

Според него е добре за разследването, че самият извършител не е предприел веднага мерки да избяга от страната.

"Това донякъде ме озадавача. Тук има и някакъв психологичен момент - извършителят се е чувствал сигурен или е намерил някакво спокойствие след престъплението. Тепърва предстои да се установяват всички подробности. Вторият задържан е бил помагач - помагал е за укриване на следите и на тялото. Претърсвано е жилище на улица "Раковски", което вероятно е на помагача, след това се е стигнало до разплитане на историята", смята Иван Савов.

Той похвали полицията за бързата и добре свършена работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари