Криминален психолог: Похитителят на заложниците е примитивна личност

0
Емил Пенов определи случая със заложническата криза в Благоевградско като битов инцидент
Емил Пенов определи случая със заложническата криза в Благоевградско като битов инцидент Видео: NOVA

Емил Пенов определи случая със заложническата криза в Благоевградско като битов инцидент

Похитителят е примитивна личност, първичното надделява над моралните принципи и социалните норми. Такъв човек по-лесно може да направи агресивна постъпка, вместо да разреши случая по разумен начин. Това каза за "Твоят ден" по NOVA криминалният психолог Емил Пенов за заложническата криза в Благоевградско.

Той определи случая като сериозна заложническа криза. ''Това си е битов инцидент, в който възможностите на правоохранителните органи и психолози са достатъчно добре отработени. Свършили са си добре работата - казусът има добър край. По принцип се приема, че винаги е застрашен живота на заложниците, когато има похищение. В случая мъжът се е снабдил с оръжие и е ранил един човек. При повечето такива казуси човекът борави с незаконно оръжие. Може би не е искал да се случи прострелването, така нещата са се усложнили", посочи той.

По думите му вземане на заложници с цел определени финансови искания са типични за планираните отвличания. похитителя трябва да се установи траен контакт и той да бъде воден активно. Разговорът трябва да се води тактически, да се спечели доверието на субекта и да му докажеш, че ще му помогнеш, след това да му дадеш решение. Постепенно той ще започне да отстъпва. Всяко странично влияние може да го предизвика. Решението на мъжа снощи е било породено от наранено силно нарцистично чувство, злоба. Важно е да се уточни, ако има психическа болест, каква е диагнозата", смята Пенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари