Иван Иванов: Строежът на новата магистрала до Бяла ще отнеме 6 години

2
Пари за поддръжка на сегашното трасе няма, заяви Иван Иванов
Пари за поддръжка на сегашното трасе няма, заяви Иван Иванов Снимка: Дарик Радио

Пари за поддръжка на сегашното трасе няма, заяви Иван Иванов

"Подписани са вече договорите с фирмите изпълнители на двата лота на магистралата Русе - Велико Търново. Участъкът от Русе до Бяла е на стойност 876 525 100 лева, а обхода на Бяла ще струва 660 425 563 лева". Това съобщи народният представител от БСП Иван Иванов, който е направил питане по темата към регионалния министър Иван Шишков. Срокът за изпълнение на поръчката е 2120 дни, съобщава Дарик Радио.

“В момента върви процедурата за третия участък Бяла - Велико Търново. Това, което ме смущава е, за тази и следващата година не са предвидени средства за рехабилитация на пътя Русе - Бяла”, заяви Иванов.

От отговора на министър Шишков е станало ясно също, че новата магистрала ще бъде включена в магистралния път Русе - Велико Търново - Маказа, по новата оперативна програма на МРРБ, който ще получи европейско финансиране. “Който и да управлява държавата оттук нататък, щом този проект е включен в оперативната програма това означава, че до 2027 година ако не бъде завършен, той задължително трябва поне да е започнат”, коментира Иван Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Гост
    След 6 години хората може да карат летящи коли и да не трябва магистрала.
  • 5
    8
    SJhsh
    Извикайте китайски пътно-строителни фирми и ще направят тази магистрала за ~ 2 седмици!
  • 2
    7
    Евлоги
    Да побързат, че докато построят тази магистрала Русе се стопило до под 10 хиляди души. Бабите и дядовците ли ще карат по тия пусти магистрали?
  • 9
    6
    12345
    60 км. 6 години . АЛОООО , ПО 10 КМ. НА ГОДИНА. АБЕ ВИЕ СТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ. КАК НЯКОЙ ОНКОБОЛЕН В ТЕРМИНАЛЕН СТАДИЙ НЕ ВИ Е ИЗЧЕСАЛ НАКУП ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ МУ СТОРИТЕ. ДОЛНОПРОБНА МАФИОТСКА СГАН.
  • 6
    5
    РУСЧУКЛИЯ
    Пред коледна раздумка.Кйор фишеци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари