Иван Гешев: Прокуратурата вече е затворена страница за мен

1
Аз обаче си оставам магистрат по душа, заяви бившият главен прокурор
Аз обаче си оставам магистрат по душа, заяви бившият главен прокурор Снимка: Фейсбук

Аз обаче си оставам магистрат по душа, заяви бившият главен прокурор

Иван Гешев сподели публикация в социалната мрежа, в която заявява, че Прокуратурата вече е затворена страница за него.

"Скъпи приятели,

През последния месец хората, които подеха атаката срещу мен за пореден път подкопаха основите на българската държавност. Поради липсата на правни аргументи, те многократно нарушиха законите и Конституцията на страната. Създадоха правен хаос и прецеденти, които ще имат дългосрочни последици за България. По ирония на съдбата днес точно тези хора говорят за върховенство на закона и промяна на Конституцията.

Като магистрат с тридесет годишен опит аз не разбирам правото така. Не смятам, че законът трябва да бъде врата в полето, която силните на деня заобикалят, а останалите са длъжни да минават през нея. Това не е върховенство на закона, а диктат на властимащите върху народа. Като прокурор винаги съм се противопоставял на това неравенство. Няма да променя мнението си и сега.

С годините обаче осъзнах и нещо друго. Нещо, което никой не казва на глас. Проблемите на българското правосъдие не се намират в съдебната система. Всички те произлизат от Народното събрание. В продължение на десетилетия парламентът приема некачествени, а понякога и откровено лобистки закони. Законодателството е нетрайно, а често и противоречиво. Няма как да не спомена и за политическата квота във Висшия съдебен съвет, благодарение на която политиците кадруват и прокарват влиянието си.

Сега искат да променят Конституцията отново с клишето “реформа” само за да овладеят прокуратурата и съда и да могат да крадат от народа безнаказано.

Днес заявявам пред Вас, че прокуратурата вече е затворена страница за мен. Не виждам път назад и искам да бъде ясно, че това не беше мой избор - просто така се стекоха обстоятелствата. Аз обаче си оставам магистрат по душа, защото това е призвание, което не върви с поста, то се носи в сърцето. Обещавам Ви, че и занапред ще продължа да се боря за правосъдие. Ще го правя по друг начин и с други средства.

А на стотиците си приятели от съдебната система искам да кажа: Кураж, не сте сами!", написа Гешев във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    за каскетя
    Придобива юридическа правоспособност през 1996 година. Пряко сила 27 години юрист, значи пак излъга! За другите високопарни думи, кво да реко, думи и дела на 180 градуса! Бравос, каскет!
  • 1
    5
    До 2
    Ти пък къде се слагаш посерко такъв,бесилки няма ли да вдигаш ...
  • -4
    4
    До 3
    Единствено Гешев каза истината за корупцията в България. Ако беше останал прокурор много такива престъпници като теб щеше да ги вкара там където им е мястото! Но проблемите в държавата ни са започнали още преди той да стане прокурор.
  • 3
    3
    до 2
    Че Гешо си е продукт на съвеЦкото образование , КГБ-ец във всяко едно отношение.:) Няма как да не ни е грижа, че такъв един потресаващ дебил е бил главен прокурор на Булгаристан, бананова република в Европа.:)
  • -3
    2
    Украинеца
    Все Гешев ви е виновен на вас със съветското подсъзнание. Само че друга песен ще запеете след като се кандидатира и го изберем за президент! Той всички клошари ще ви изпрати в Африка, където ви е мястото!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари