Иван Гешев: Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата

0
Главният прокурор Иван Гешев посети Самоков след операция срещу битовата престъпленост
Главният прокурор Иван Гешев посети Самоков след операция срещу битовата престъпленост

Само за ден са проведени полицейски операции в три области

"Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата", обяви главният прокурор Иван Гешев на среща с представители на местната власт в Самоков, цитиран в съобщение на прокуратурата.

Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха града след проведена специализирана операция срещу битовата престъпност.

Главният прокурор заяви, че в Самоков има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока. Той подчерта: "Това добро взаимодействие, което имаме на централно ниво, може да изградим и на местно. Защото няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт".

В хода на специализираната операция срещу битовата престъпност в града са проверени 961 души. Разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, причиняване на смърт на животни (убийство на две кучета), както и кражба, се отбелязва в съобщението.

Иван Гешев изтъкна, че само днес, 14 февруари, прокуратурата и МВР са провели операции срещу битовата престъпност в три области - София, Монтана и Пазарджик.

В срещата участваха още окръжният прокурор на София Наталия Николова, районният прокурор на Самоков Ваня Панева и директорът на Областната дирекция на МВР Николай Спасов.

Какво откриха службите при операцията в Пазарджишко

Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Пазарджишко се проведе в село Черногорово. В нея участваха екипи от сектор "Криминална полиция", полицейски и младши-полицейски инспектори и автопатрули от сектор "Охранителна полиция" към на РУ на МВР-Пазарджик.

Проверени са 99 моторни превозни средства, 105 лица, съставени са 22 фиша и един акт за установяване на административно нарушение.

В Разкрити са 12 домови кражби, за които са образувани досъдебни производства. Извършителите са четири лица, осъждани многократно. Те са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои на четиримата мъже да им бъдат повдигнати обвинения и да бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. Престъпленията са извършени в четири села на територията на община Пазарджик и на община Лесичево. Допълнително е разкрита и още една домова кражба, извършена от непълнолетен младеж, като преписката ще бъде изпратена в Районна прокуратура - Пазарджик, съобщиха от държавното обвинение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари