Иван Белчев: Въпрос на време е да одобрят проекта за ремонт на физкултурния салон на ОУ "Иван Вазов"

2
Част от учителите от ОУ "Иван Вазов" споделят, че са подложени на стрес от неспирни проверки на Регионалното управление на образованието (РУО) – Русе
Част от учителите от ОУ "Иван Вазов" споделят, че са подложени на стрес от неспирни проверки на Регионалното управление на образованието (РУО) – Русе Снимка: Facebook

Част от учителите от ОУ "Иван Вазов" споделят, че са подложени на стрес от неспирни проверки на Регионалното управление на образованието (РУО) – Русе

"Изисках проверка от МОН на ОУ "Иван Вазов", град Русе във връзка с множеството сигнали и жалби към училището. Получих детайлна таблица, в която става ясно, че училището има най-много жалби и сигнали от всичките 49 училища в област Русе за периода от 2020 до 2022 година вкл. Общо жалбите и сигналите са 89, като 17 от тях са за ОУ "Иван Вазов" или 19% от всички.

На пръв поглед това говори лошо за училището, но анкетата между учителите в ОУ "Иван Вазов", проведена през март 2022 от МОН, дава една положителна картина - атмосфера на сътрудничество и подкрепа от ръководството (86% от анкетираните), стилът на общуване на директора с учителите е подкрепящ и разбиращ (87%), правата на работното им място се спазват (93%).

В анкетата се забелязват и негативни тенденции - удовлетворени от начина на решаване на възникнали конфликт (33% от анкетираните), неудовлетворени от начина на решаване на възникнали конфликт (47%) - в тази връзка част от учителите споделят, че са подложени на стрес от сигнали и жалби от три лица, от неспирни проверки на Регионалното управление на образованието (РУО) – Русе, че споровете се изнасят в обществото и се уронва авторитетът на институцията.

Тоест негативният отговор е заради сигналите и жалбите, и последващите проверки от РУО - Русе, както и негативните новини в медиите.

На базата на статистиката за извършените проверки, проведената анкета сред учителите, бих заключил, че има създадено напрежение между група жалбоподатели и училищното настоятелство.

Добрата новина за учениците и техните родители е, че училищното ръководство на ОУ "Иван Вазов" изпълнява указана посока на всички предписания и училището остава сред най-предпочитаните в Русе.

В допълнение Министерството на образованието и науката предприе действия за подобряване на психоклимата в училището и продължава да съдейства за създаване на спокойна обстановка за работа. РУО - Русе също съдейства в полза на училището като е изготвила предписания за подобряване на организацията на работа и план за методическа подкрепа на директора и педагогическите специалисти в ОУ „Иван Вазов", град Русе с цел преодоляване на конфликтната ситуация и създаване на позитивен организационен климат.

Проф. д-р Сашо Пенов - министър на образованието и науката - "Министерството на образованието и науката изразява увереност, че в резултат на оказаната методическа подкрепа и в изпълнение на задълженията от началника на РУО - Русе и от директора на ОУ „Иван Вазов“, град Русе ще бъдат постигнати отношения на диалогичност и сътрудничество и това ще окаже позитивно въздействие върху средата за обучение, възпитание и социализация на учениците."

На това се надявам и аз - въпреки всички бъдещи сигнали и жалби, защото те няма как да се спрат, да се постигне бързо и качествено изпълнение на съпътстващите препоръки. Така учебният процес ще се подобрява и ОУ „Иван Вазов“ ще става все по-добро и предпочитано място за учениците.

P.S. Скоро очаквам и положителните новини за финансиране на физкултурния салон. В разговор в кулоарите на Народното събрание министър Весела Лечева ми каза, че е въпрос на време да се одобри проекта."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Олее - до 2
    Лошото е, че не тролове, а много хора от града имат такова мнение за този взел се насериозно индивид. А по отношение на манипулацията на "едно място" тя скоро ще се случи на индивида в НС.
  • 5
    3
    русенец
    Тоя е на "всяко гърне мерудия". Поредният некадърник взел се насериозно!
  • -4
    2
    Ха-ха-ха
    На някой тъп и злобен трол явно Белчев яко е бръкнал в осраното дупе с боксова ръкавица! Жалки и завистливи тролчетаааааа, кееееееф!
  • 10
    1
    Въпрос
    На време е да приключи пребиваването ти в НС и говоренето и писането ти по въпроси и проблеми, за които не можеш да постигнеш решение. Решаването на такива проблеми не може да се случи от един човек, но като този човек страда от самолюбие и мания за величие е в очите на хората това ще е положението. Снимките с министри напомнят поведението на един местен "управленец", който има същия подход. Снимките на вършат работа, работа се върши с реални дела и резултати.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари