Весела Лечева подписа за ремонта на физкултурния салон в ОУ „Иван Вазов"

1
От Министерството на младежта и спорта ще бъдат предоставени 425 491 лева
От Министерството на младежта и спорта ще бъдат предоставени 425 491 лева

От Министерството на младежта и спорта ще бъдат предоставени 425 491 лева

Средства за финансирането на проекта за ремонт на физкултурния салон в училище „Иван Вазов“ в Русе бяха одобрени от Министерството на младежта и спорта. С подписа на министър Весела Лечева ще бъдат предоставени 425 491,98 лв., с които ще се укрепи и модернизира салона.

Община Русе кандидатства с проектно предложение по Наредба № 4 от 8.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

През януари тази година бе обявена и обществена поръчка за ремонта на физкултурния салон в училището, като до дни се очаква финализирането ѝ и избор на изпълнител.

Проектът предвижда да бъде изградена система инжекционни пилоти и нова стоманобетонна обрамчваща система, които да поемат товара от компрометираните носещи зидове.

След приключване на дейностите по укрепване на сградата ще се възстановят всички фасади. Предстои поставяне и на нови улуци и водосточни тръби.

Във вътрешната част на салона е предвидено освежаване на стените, подмяна на настилката и монтаж на нови енергоспестяващи стъклопакети. Нов баскетболен кош и мрежа за волейбол ще допълнят подобрените условия за спорт.

Максималният срок за изпълнение на всички ремонтни и възстановителни дейности е 270 календарни дни след откриване на строителната площадка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари