Иван Белчев: Купчините с най-дребни въглища ще бъдат забранени за складиране

3
Русенският депутат споделя във Фейсбук резултатът от направената вчера екоинспекция на Брикетната фабрика в Русе
Русенският депутат споделя във Фейсбук резултатът от направената вчера екоинспекция на Брикетната фабрика в Русе Снимка: Facebook

Русенският депутат споделя във Фейсбук резултатът от направената вчера екоинспекция на Брикетната фабрика в Русе

"Аз съм част от Обществения съвет по екология към Община Русе и днес посетихме този склад за въглища. Управителят твърди, че машините за брикетиране не се използват, а в момента пространството е склад за въглища с различни размери, които се пакетират в чували и се продават.

Въглищата са в 3 размера: едри, средни и фини. Проблемът идва при сухо и ветровито време, когато въглищния прах може да се вдигне от вятъра и да достигне до близкостоящите жилищни сгради, училище, детска градина, МОЛ, ЖП гара и бизнеси.

Въглищният прах се съдържа във всяка една от купчините въглища на терена и затова при разтоварване той ще се навлажнява, а купчините с най-дребните въглища ще бъдат премахнати и ще бъдат забранени за складиране.

Една малка победа, но нека да не се радваме преди да реализират исканото от нас. Ще посетим мястото средата на март и ще проверим дали са спазили обещанието си."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    ИВАН КОСТОФ
    ПИШМАН ЕКОЛОЗИ ХОДЯТ НА ПРОВЕРКИ..., КАТО КАКВИ ПРОВЕРЯВАТЕ? КАТО ЧЛЕНОВЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ , КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ ИЛИ ЗАЩИТНИЦИ НА СЪСЕДСКИЯТ ДО ФАБРИКАТА БИЗНЕС? ПАЛЯЧОВЦИ И ИСТЕРИЧНИ ЖЕНИЧКИ СТЕ!
  • -5
    11
    Русенец
    Голямо напъване и плюене, ама така като гледам този човек ще замени най-некадърния кмет в историята на Русе Менчо Микрофоня! Има визия и хъс, дано ги оправдае!
  • 6
    10
    Тука има - тука няма
    Ами то като ви гледаме, скоро няма да има радост за нас. Обещания, обещания, и все не изпълнени, как им викат иначе? Лъжи май беше!
  • 17
    9
    нафарфорий
    Глупости на търкалета - почна предизборната кампания! Абсолютен надувко и некомпетентник! Познавам го!
  • 9
    8
    До 7
    Народът е казал: Луд умора няма, а пък тсорп съвсем.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари