Ивайло Мирчев: Започна диво надцакване за пенсионерите

0
Основният проблем е, че нашите родители получават 300 лв. пенсия, което е обидно, заяви депутатът от ДБ
Основният проблем е, че нашите родители получават 300 лв. пенсия, което е обидно, заяви депутатът от ДБ

Моментът за правителство беше с първия мандат на ИТН, смята депутатът от "Демократична България"

"От самото начало поддържаме предложението за актуализацията, което беше много разумно. Разумът приключи в момента, в който част от партиите, влезли в кампания, започнаха със спорни предложения. В резултат на това се отвори една дупка от 2 -3 млрд. лв., която никой не знае как да запълни".

Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му от ДБ са били последователни и са анализирали прецизно предложението на Асен Василев и служебния кабинет.

А относно това дали има средства за пенсионерите, депутатът от ДБ подчерта, че част от партиите са започнали "диво надцакване".

"Това не е отговорно, не е държавническо. То е популистко и може би за някои по-крещящи политици върши работа, но всъщност е вредно за страната ни. Основният проблем е, че нашите родители получават 300 лв. пенсия, което е обидно", уточни още Мирчев.

Събеседникът даде пример, че в Румъния пенсиите са с над 50% по-високи от тези в България.

"Когато увеличим минималната пенсия на 370 лв.- 400 лв., няма да се случи нещо велико, но ще бъде добър импулс тези хора да имат достойни старини", категоричен е депутатът от ДБ.

Той добави, че от от 25 декември ще има сериозно увеличение, както и че следващото правителство няма да има възможност да отмени това увеличение, което ще се направи.

"За "ин хаус" поръчки са дадени 8 млрд. лв., но се оказва, че няма няколко стотин милиона за пенсии. Ние спираме тези 8 млрд., които се дават за "ин хаус" поръчки и са корупционните схеми на ГЕРБ и ДПС. И бавно тези пари отиват за пенсии - това е простото обяснение", посочи Ивайло Мирчев.

Депутатът от ДБ каза, че едно от обещанията, които партията е дала на своите избиратели е, че не може да влезе в управление с мандат на БСП.

"Моментът на правителството беше първият мандат с ИТН, но не може някой да ти предостави един лист хартия с едни написани министри, които са световно неизвестни, и да се очаква просто да ги подкрепиш", добави събеседникът.

Мирчев коментира, че България е обречена да бъде управлявана от коалиции, което означава, че трябва да има много ясен ангажимент и ясни принципи. Той уточни, че биха преговаряли с ГЕРБ относно Конституцията, но не и по отношение на управлението, а с Асен Василев и Кирил Петков биха работили с радост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари