Ивайло Мирчев: Газът от "Газпром", освен всичко друго, е по-скъп

0
Надявам се бъдещият енергиен министър да не се върне към нов договор с "Газпром"
Надявам се бъдещият енергиен министър да не се върне към нов договор с "Газпром"

Надявам се бъдещият енергиен министър да не се върне към нов договор с "Газпром"

"Силно се надявам бъдещият енергиен министър да не се върне към нов договор с "Газпром", обяснявайки, че няма откъде другаде да намери газ. Газ има. Газът от "Газпром", освен всичко друго, е по-скъп от алтернативните доставки. И се надявам нечия любов към Русия да не надделее в името на националния интерес". Това каза в предаването „Твоят ден" на NOVA Ивайло Мирчев от ДБ, визирайки бъдещия служебен кабинет.

По думите му: "Ние трябва да си извоюваме енергийната независимост не просто от Русия, а да не зависим нито от САЩ, нито от някой друг".

ДБ не са удовлетворени от развитието на политическата ситуация и предсрочните избори в условията на кризи, но могат да гледат съмишлениците си в очите.

ДБ опита да бъде разума в тази коалиция, опита да направи възможно не да се движи от някакви момчешки сблъсъци като в детската градина, а от приоритетите на страната. Изключително трудно ни беше. Тя и коалицията беше трудна”, посочи Мирчев.

Той коментира и явяването на ДБ на предстоящите избори.

"Предложихме на ПП общо явяване, като считаме, че това е най-логично. Изпълнителният съвет на „Да, България” предложи на Националния Съвет и той ще обсъди. Логиката е да предложим на хората един голям политически субект, в който да не предаваме надеждите от 2020 година”.

Депутатът припомни общността, излязла тогава на площадите с надежди, които, според него, не могат да се захвърлят с лека ръка. Затова ПП, ДБ, Ние идваме и изобщо – всички в спектъра, които са имали нещо общо с този протест Мирчев смята, че трябва да излязат като една сила на тези избори. „Ще е тъжно, ако това не се случи”, каза той и посочи към тези политически формации и други формални и неформални граждански организации, като „Правосъдие за всеки” и „Боец”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ...
    15 партии и организации в една голяма супа топчета. гласуваш за едни, с тях получаваш други, които са повече от тези за които гласуваш. иначе нямате помирисване на парламента. дано не ви се получи схемата мошеническа. газ има, газ има, газ има и от другия месец 50% нагоре. наслушахме ви се.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари