Шефът на Булгаргаз: Никой не знае дали въобще ще има газ

1
Това каза Людмил Йоцов пред депутатите от временната комисия в парламента за доставките на газ за България
Това каза Людмил Йоцов пред депутатите от временната комисия в парламента за доставките на газ за България Снимка: БГНЕС

Страната ни си е платила на "Газпром", но парите са върнати, защото сме платили в долари, а не в рубли

Никой не знае дали въобще ще има газ. Това стана ясно от изслушването на изпълнителния директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов пред депутатите от временната комисия в парламента за доставките на газ за България, предаде News.bg

Страната ни си е платила на "Газпром", но парите са върнати, защото сме платили в долари, а не в рубли. България не се е съгласила на едностранното изменение в плащането от Руската федерация.

След април плащанията към Русия стават със забавяне не заради нас, стана ясно още от думите му. Представител на "Булгаргаз" не е пътувал до САЩ с премиера и министъра на енергетиката, каза Йоцов. Компанията не е правила запитване към търговците на втечнен газ, а е избрала конкретен доставчик, който сам е оферирал "Булгаргаз". Офертата беше много добра, нямаше как да получим по-добра, аргументира се шефът на Булгаргаз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари