Ивайло Мирчев: България може да се стреми към нулева енергийна зависимост от Русия

1
Легендата, разпространявана от руските проксита в България рухва, пише депутатът от ДБ
Легендата, разпространявана от руските проксита в България рухва, пише депутатът от ДБ

България може да се стреми към нулева енергийна зависимост от Русия

26 април - Русия обявява, че спира газа за България на 27 април.

27 април - Русия спира газа за България

28 април - Топлофикация София: "Ще намалим температурата на топлата вода, ще пестим."; Фандъкова: "Разреждаме автобусите на метан в София, за да пестим газ.".

29 април - Бойко: "Това всеки ден да се къпеш, това тоя лукс, вече приключва, всичко се връща в първоначалния вариант - на котлона."

1 май - ГЕРБ: Не можем без газ от Русия.

3 май - ГЕРБ: Газът ще е на по-висока цена.

3 май - ДБ: Не. Газът няма да е на по-висока цена. Миксираната цена за периода май-декември 2022 г. ще е по-ниска от януари-април 2022 г.

11 май: 15 дни след спиране на доставките газът за бизнеса и битовите абонати не е прекъсвал, обемите не са намалени, Бойко има топла вода за душ.

В САЩ са договорени два танкера с LNG на цена по-ниска от цената на руския газ и се водят преговори за дългосрочен договор за осигуряване на регулярни доставки на LNG на цена с над 10% по-ниска от цената, която имахме с Газпром.

Легендата, разпространявана от руските проксита в България рухва - газ ще има, цената ще е по-ниска от руската и ДА, България може да се стреми към нулева енергийна зависимост от Русия.

Ивайло Мирчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    В.П.
    Само да започне да се говори за отделяне от Русия , на каквото и било,цялата пропутинска сган реве от бяс и болка ! Докъде ще стигне с тия русофили ?Май до Сибирската пустош !
  • 1
    2
    русенец
    Хайде да се случи, пък тогава да отваряме шампанското. Ако американците имаха газ защо не доставят на Германия примерно? Не говоря за цена, говоря за възможност за доставка и количества. Защото нямат такива количества.
  • 3
    1
    Който и да е
    Тъпанар, два танкера са нищо, кого лъжете?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари