Ивайло Калфин: С корабче от Русе до Виена - това е преминаване на сухопътна граница

7
Приемането на България по вода в Шенген засяга само морските граници, обясни той
Приемането на България по вода в Шенген засяга само морските граници, обясни той Видео: bTV

Според него страната ни ще има достъп до визовата информационна система

Ако вземем корабче от Русе и отидем до Виена – това ще бъде преминаване на сухопътна граница. Приемането на България по вода в Шенген – засяга само морските граници. При полетите няма да има паспортен контрол – самолетите ще кацат на онези части от летищата, които са шенгенски. Човек отново ще трябва да носи личната си карта, за да се качи в самолета“.

Това коментира в „Тази сутрин“ по bTV бившият вицепремиер по социалната политика, бивш министър на външните работи и настоящ изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд.

Да станеш част от Шенген, означава да вземаш решения. Сега Кипър се подготвя за членство. Въпросът е дали България ще има глас, когато Кипър се приема в Шенген. Ще издаваме ли шенгенски визи? Ще имаме ли пълен достъп до визовата информационна система и шенгенската информационна система, които са свързани с полицейското сътрудничество. Доколкото разбрах – от частни канали – да. Не мога да разбера защо правителството не го обяснява“, посочи Ивайло Калфин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    бенелюкс
    Да няма държавни граници между близки като култура, национален манталитет и история държави е добре. Между Белгия и Франция границите преди да ги махнат и белгийците и французите имаха проблеми и недоволства въпреки , че са много близки двата народа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари