Ива се нуждае от помощта ни в борбата ѝ с коварна болест

3
Младата жена трябва да плати хиляди левове за вливания на лекарства
Младата жена трябва да плати хиляди левове за вливания на лекарства

Ивелина Александрова Дачина има нужда от нашата помощ, за да се пребори с коварна болест.

През 2017 година на Ивелина е открито заболяването „Лимфом на Ходжкин” – трети стадий. Младата жена преминава през 6 курса химиотерапия, но след 3 месеца получава рецидив. Решението на онкокомисията е да се извърши костно-мозъчна трансплантация. С помощта на дарители Ивелина успява да събере необходимата сума и през месец юли 2018 год. ѝ е направена трансплантация в Турция, сподели самата тя пред Dunavmost.com.

През октомври обаче след направен скенер става ясно, че Ивелина все още не е в ремисия. Лекарите препоръчват лечението да продължи с нови курсове имунотерапия с медикамента Adcedris. Цената на 4 сесии вливки е 22 000 щатски долара. Лечението ще се провежда на всеки 21 дни като ще ѝ бъдат поставени общо 16 двойни дози от лекарството.Това отново се оказва скъпоструващо - 120 000 лв., което означава, че на всеки три седмици Ивелина трябва да внася по 7500 лв., като тук не са включени пари за болничен престой и транспорт. Сумата е голяма и непосилна за семейството на младата жена.

"Борба за живот - това е моето ежедневие от близо две години. Съдбата ми е тежка, но аз няма да се предам и ще се боря до последно. Преминах през много тежък път с химиотерапии и трансплантация на костен мозък, имаше дни, в които трудно намирах сили, но винаги успявах да се вдигна на крака и ще продължа да го правя, за да изляза победител от тази битка на живот и смърт", споделя Ивелина, която е категорична, че ще пребори коварната болест. "Благодарение на всички вас до момента има събрани 21 000 лв. за вторите 4 курса от лечението ми. Необходимата сума е 37 820 лв., като тук не са включени превоз, престой, допълнителни изследвания и лекарства (първите четири вливания и всички допълнителни разходи излезнаха 45 000 лв.). Максималния брой вливания са общо 16 за курс, койго струва 180 000 лв., но има хора излекувани след 12 - 13 вливания и силно се надявам и при мен да е така", казва още Ивелина.

Можете да я подкрепите в този труден момент:

Дарителска сметка:

BG18RZBB91551039805313

BIC:RZBBBGSF

Ивелина Александрова Дачина

Pay Pal – [email protected]Еконт - чрез паричен превод към банковата сметка на Ивелина

Кампания в HelpKarma.   

SMS кампания - DMS IVE на номер 17 777

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари