ИТН: Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ

0
Бившият премиер назначава хора със съмнително минало да разрешават плащания в нарушения на закона
Бившият премиер назначава хора със съмнително минало да разрешават плащания в нарушения на закона

Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ

Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по време на брифинг в парламента.

По думите му Петков се опитва да овладее МРРБ и практически вече го е направил. "Знаете, в МРРБ има пари за строителство на инфраструктура и ВиК и целта е да се овладеят паричните потоци", заяви шефът на ПГ на ИТН, предава Actualno.

"Уволни всички зам.-министри Кирил Петков в Министерство на регионалното развитие и сложи двама негови човека, на които е дал правомощията да управляват паричните потоци. Как е направено това?", заяви Йорданов.

Той поясни, че Кирил Петков е издал абсолютно незаконна заповед, в която забранява в МРРБ и подресорните фирми да се плащат суми над 900 млн. лв. без специално одобрение на правителството. Йорданов уточни, че в тази заповед е разписано, че тези пари трябва да бъдат одобрени от Министерски съвет и от новоназначените заместник-министри.

Йорданов заяви, че става въпрос за абсолютно незаконно решение на Кирил Петков, за което МРРБ е пуснало жалба. "Това излиза извън конституционните правомощия на министър-председателя. Недопустимо е правителството да се разпорежда как се извършват плащания от държавни дружества, които си имат органи на управление", заяви още той.

Тошко Йорданов призова в кои фирми е бил един от новоназначените заместник-министрите Александър Стоянов. "Когато някой говори за корупция и за задкулисие, дали не е точно той човекът, който го прави. Бившият премиер назначава хора със съмнително минало, назначава да разрешават плащания в нарушения на закона и създава прекрасна корупционна среда", добави още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Тоя е наглец!
    Този пигмей, повече духовно, отколкото физически, е наглец! Само че, тримата учиндолски роби от чалгарскта сбирщина около него, нямат ли поне капка срам?! Нямат ли капка срам, че са застанали до този мърсен палач, който, заедно с Балабана Джебчията изпълни мократа поръчка на мафията, на мутрите, на сарайския им началник и на селския хитрец и двуличник от Славяново? !Или им се иска, на горките нищожества, да се покажат за последен път на "трибунката" в парламента, понеже много скоро ще го гледат през крив макарон и ще сънуват тлъстите депутатски заплати! Българи, няма да гледаме в Народното събрание кирливото сакенце на Хаджи Тошко, противната му мутра и няма да слушаме потресаващата простащина, която изливаше мръсната мръсната му уста!
  • 3
    2
    молба
    Отправям гореща молба към "гранде политиците" Хаджи Тошко, Балабана Джебчията и Митевата "библиотекарка", да информират обществеността къде точно се намира сергията на онзи техен кандидат за "български премиер", понеже летният сезон вече е в разгари си и много хора търсят да си купят шнорхели и бански! Предварително благодаря на Мтевата учиндолска слугиня, на Хаджията и на Джебчията! Цял живот ще им помня добрината!
  • 4
    1
    Тоя е наглец!
    А ти какво искаш бе, Тошко?! Петков да назначи за зам.министър някой лакей като теб на делянпеевското чудовище, и да "подари" на фирмите му нови три милиарда, понеже първите три, харизани му от сикаджийския престъпник, изчезнаха, нали?! Няма как да стане бе, слузест червей и нищожество, дето си се родило да пълзиш и цял живот ще пълзиш!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари