Историческо унижение за Тръмп

0
По време на гласуването в Камарата на представителите в Капитолия нащрек бяха войници от Националната гвардия
По време на гласуването в Камарата на представителите в Капитолия нащрек бяха войници от Националната гвардия Снимка: Дойче Веле

Тръмп ще влезе безславно в учебниците по история: той е първият президент на САЩ с две процедури по импийчмънт. Обвинението срещу него гласи "подстрекателство към бунт"

Никога досега не е имало две процедури по импийчмънт срещу американски президент, уточнява Дойче Веле. Сега обаче това се промени: с 232 срещу 197 гласа депутатите в Камарата на представителите гласуваха за откриването на втора процедура по отстраняването на Доналд Тръмп. До първата се стигна преди година. Тогава се търсеше отговор на въпроса дали Тръмп е извършил престъпление по украинската афера и дали е използвал властта си за постигането на лични политически цели. Навремето републиканците застанаха твърдо зад своя президент и Тръмп беше оправдан.

По време на гласуването в Камарата на представителите в Капитолия нащрек бяха войници от Националната гвардия

Сега Доналд Тръмп е обвинен в подстрекателство към бунт. Твърди се, че президентът е подбудил своите привърженици да щурмуват Капитолия. "Знаем, че бяхме изправени срещу врагове на конституцията. Знаем, че преживяхме въстание, което искаше да погребе волята на народа. И знаем, че президентът подбуди хората към това въоръжено въстание срещу нашата обща страна", гласи становището на демократите.

Републиканци: Тръмп наруши клетвата си

При щурмуването на Капитолия преди една седмица загинаха петима души. ФБР обяви, че следователите разследват сигнали за конспирация. Не само демократи, а и някои републиканци обвиняват Тръмп за размириците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари