Истинското място на стрелбата край Средец

0

Инцидентът, при който загина нелегален имигрант от Афганистан, не е станал под големия мост на разклона за Дюлево, а до малко мостче на около километър от Средец, пише 24 часа.

Това твърдят хора от Средец - странджанското градче, откъдето е 42-годишният Вълкан Хамбарлиев, граничният полицай, чийто куршум застигна един от бежанците. Както на извънреден брифинг гл. секретар на МВР Георги Костов разкри, Хамбарлиев е обяснил, че е произвел изстрел във въздуха, но е последвал рикошет.

Мостчето, което посочиха хората от Средец, е със значително по-малки размери и нисък свод, всравнение със съоръжението по разклона за Дюлево.По вътрешната страна на свода има дупки, които приличат на следи от куршум, но дали е така, ще покаже вече назначената балистична експертиза.

Инцидентът е на не повече от километър от изхода на Средец и няма нищо общо с големия мост, потвърди отлично информиран източник.

Разхвърлени дрехи, чифт маратонки, бутилки от минерална вода, парчета хляб и опаковки от хранителни продукти видя репортер на "24 часа" на метри от мостчето, което е над плитко дере. Вещите са разхвърлени и по всичко личи, че са оставени от хора, които са напуснали бивака си бързо.

Днес продължават разпитите на 53-ата мигранти, задържани в четвъртък от полицията. Най-вероятно те вече са назовали името на загиналия, но то все още не е оповестено. Според запознати, жертвата е на възраст между 20 и 30 години, както и останалите от групата.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На времето имахме безплатно образование и безплатна медицина!
- Е, нищо де, сега поне имаме безплатна работа!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари