Испанците ще получат помощи за газ и ток за 3 милиарда евро

0
Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес пакет от нови субсидии на стойност 3 милиарда евро
Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес пакет от нови субсидии на стойност 3 милиарда евро Снимка: Getty images

От мерките ще се възползват 40 на сто от домакинствата

Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес пакет от нови субсидии на стойност 3 милиарда евро (2,9 милиарда долара) за подпомагане на домакинствата с високите сметки за газ и електроенергия, нараснали допълнително след руската инвазия в Украйна, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Мерките включват фиксирани тарифи на цените на системите за общо отопление на жилищата до края на 2023 година и повече помощи за електроенергия и отопление за домакинствата с най-ниски доходи.

При обявяването на мерките в парламента Педро Санчес заяви, че от тях ще се възползват 40 на сто от домакинствата.

Санчес отбеляза, че испанското правителство не може напълно да избегне войната и икономическите последствия от нея "но ние можем да смекчим, доколкото е възможно, икономическото влияние от войната на Путин върху социалното мнозинство на страната и най-уязвимите групи".

Мерките ще бъдат приети на заседанието на кабинета идния вторник.

Испания одобри неотдавна извънредни данъци за големи енергийни компании и банки и временно намали данъка върху продажбите на природния газ от 21 до 15 на сто.

В бюджета си за 2023 година правителството на лявоцентристката коалиция планира да увеличи данъците за лица с високи доходи и наложи временен данък богатство. Властите в Мадрид се надяват тези мерки да донесат 3,1 милиарда евро, които ще бъдат използвани за финансиране на инициативи за подпомагане на хора с ниски доходи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Мнение
    Ако Европа отпуска такива пари за Българите,бъдете сигурни че няма да разберем.Ако нещо случайно ни огрее,пишете го на -50% ,сиреч ако са 500 € то автоматично стават 500 лв. или 480 лв. по курса на деня с преводни такси.Може да се трансформират и до 380 лв. Просто давам пример някакъв,колкото прибраха от избити прасета,овце и кози.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари