"Ислямска държава" има клетка в България

0
Като най-бедна държава в ЕС България е много удобна за транзитно преминаване на джихадисти
Като най-бедна държава в ЕС България е много удобна за транзитно преминаване на джихадисти

В България има клетка на терористи от “Ислямска държава”, които организират покупката и продажбата на български паспорти на свои хора.

Така те се придвижват из ЕС. Това твърди в репортаж германският в. “Ди Велт”.

Като най-бедна държава в ЕС България е много удобна за транзитно преминаване на джихадисти, внедрени сред потоците сирийски и други бежанци, които имат поръчение да се установят в Западна Европа, пише вестникът, като се позовава на наемник, биещ се в Близкия изток. Според въпросния Лоренц Бергер българската мафия осигурява истински паспорти за придвижване на някои от бойците, срещу което печели по 20 000 - 30 000 евро от издаден документ.

Граничната полиция в Германия вече имала случаи на задържани издирвани от Интерпол джихадисти, които се движат с истински български паспорти. Обяснението е, че българската мафия “работи в тясна връзка с престъпни групировки от Русия, Сърбия и Италия”. А наркотиците, оръжията, проституцията и трафикът на хора са се превърнали в техен специалитет. Сред висшето ръководство на “Ислямска държава” има бивши офицери от режима на Саддам Хюсеин, обучавани в бившите социалистически страни, и които много добре познават технологията на работа на колегите си, твърди още източникът на “Ди Велт”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари