Искри хвърчат между Община Русе и екоминистерството

0
Искри хвърчат между Община Русе и екоминистерството

Кметът на Русе Пламен Стоилов е изпратил официално писмо до пресцентъра на Министерство на околната среда и водите относно готовността на МОСВ да осъществи среща с местната власт по повод изграждането на канализация на русенските квартали „Средна кула“ и „Долапите“. В писмото Пламен Стоилов заявява, че готовност за подобна среща до него официално не е достигала.

В него се подчертава, че твърдението, че такава среща не е възможна поради отсъствието на г-н Стоилов от страната, не отговаря на истината. „С оглед сложността и неотложността на поставения от жителите на двата квартала проблем, категорично не приемаме подобен стил на политизиране и прехвърляне на отговорност между институциите", пише още в писмото.

На проведената вчера по инициатива на областния управител на Област Русе г-н Венцислав Калчев среща, в която участва и г-н Пламен Стоилов, заедно с част от екипа си, в присъствие на представители на средствата за масово осведомяване лично г-н Калчев предложи организирането през следваща седмица на среща с министър Искра Михайлова и представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013г.

Заявяваме волята на ръководството на Община Русе да бъде домакин на такава среща в най-кратки срокове – дори още в рамките на днешния ден, 5 март 2014 г., като сме готови да се съобразим с възможностите на министър Искра Михайлова за посещение в Русе и разговор с жителите на кварталите “Средна кула” и “Долапите”, се казва още в подписаното от кмета Стоилов писмо.

Целия текст на писмото може да видите тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари