44-годишен Запорожец се продава за десет хиляди долара

10
Автомобилът никога не е възстановяван и не изисква ремонт
Автомобилът никога не е възстановяван и не изисква ремонт

Автомобил ЗАЗ 968А, произведен през 1976 года, е обявен за продажба за 9500 долара.

Както е посочено в обявата, публикувана в Русия, употребяваният автомобил е имал само един собственик и е изминал едва 2720 километра за 44 години, съобщават световните издания, цитирани от Блиц.

Червеното купе със задвижване на задните колела е напълно в движение. Автомобилът никога не е възстановяван и не изисква ремонт.

Салонът на Запорожеца е облицован със светлокафява "еко кожа". Новият собственик трябва да вземе предвид, че ще може да наблюдава пътя зад колата само през огледалото в салона, тъй като колата няма традиционните странични огледала.

ЗАЗ 968А е оборудван с 1,2-литров бензинов двигател с мощност 42 к.с., съчетан с четиристепенна механична скоростна кутия.

Много ли са 9500 долара за стария Запорожец? Определено! Тази кола няма колекционерска стойност, въпреки че е в добро състояние. Тя не е достатъчно ценен модел, за да се отдели за нея отделно място за съхранение в топъл сух гараж, а пък и да се шофира всеки ден е по-добре в модерен автомобил. Например Dacia Sandero, която може да бъде закупена за същите пари. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари