Искаме още три джамии в София!

0
Централната джамия в столицата е тясна, за да побере всички
Централната джамия в столицата е тясна, за да побере всички Видео: Novini.bg

Три джамии ще задоволят нуждите на мюсюлманската общност в София.

Това смята районният мюфтия в столицата Мустафа Избищали, информира offnews.bg

По данни на мюфтийството в София мюсюлманите са над 70 хил. души. Централната джамия в столицата е тясна, за да побере всички, което оправдава нуждата от регистрацията на молитвения дом. За това от мюфтийството смятат, че трябва да има поне още две джамии.

"Ако централната джамия в София вършеше работа, ние нямаше да правим молитва на тротоара пред самата джамия и да пречим на столичани, защото там наистина пречим, за което аз се извинявам за пореден път", коментира Избищали. Той смята, че трябва да бъде намерено решение на въпроса с мюсюлманите в София, защото с липсата на място за молитва се ограничават правата им.

"Приканваме Столична община да седнем на една маса и да намерим общо решение, защото, неглижирайки този въпрос с втора джамия, правейки спекулация по този въпрос, виждате докъде стигат нещата. Определени хора, които няма как да нарека гражданска квота, започват да извеждат користни цели и да спекулират на тази тема", каза той, в коментар за протеста.

По думите му три джамии в София ще задоволят нуждите на мюсюлманската общност в столицата.

"На този етап са нужни три джамии. Да бъдат разположени, където предложи софийска община. Те трябва да са, разбира се, на комуникативно място, защото няма как ние да отредим джамия на Витоша и да очакваме да няма молещи се пред джамията на тротоара. Няма как. Оставяме този въпрос на Столична община, тя да прецени къде. Може да бъде във всеки един квартал в който има достъп и инфраструктура", обясни районният мюфтия.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари