ИПБ: КАТ не спазва разумно указанията за камерите

0
Това създава объркване и неразбиране от страна на шофьорите за ефективността на контрола, който осъществяват служители на МВР
Това създава объркване и неразбиране от страна на шофьорите за ефективността на контрола, който осъществяват служители на МВР Снимка: ИПБ

Това създава объркване и неразбиране от страна на шофьорите за ефективността на контрола, който осъществяват служители на МВР

През последните няколко дни в Института за пътна безопасност (ИПБ) са постъпили множество сигнали от хора (повече от 60) за неизпълнение на разпореждането на министър Рашков от 17.06.2021 г. от страна на служителите на "Пътна полиция".

При проверка в София е установено, че на ул. "История Славянобългарска" в посока на движение от надлез "Надежда" към ул. "Каменоделска", след завоя, е поставена мобилна камера с тринога "Cordon-M" за засичане на превишена скорост.

Мястото, на което е разположена камерата, не се характеризира като участък с тежки ПТП, видно от данните на МВР, уточняват от ИПБ.

Видимото неизпълнение на разпореждането на Бойко Рашков създава объркване и неразбиране от страна на шофьорите за ефективността на контрола, който осъществяват служители на МВР. Необходимо е специализирано обучение и нова методология за контрол, която да бъде приложена в инструкцията за контрол на пътното движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук