Интерпол: Ще има засилен трафик на оръжие след войната в Украйна

0
Видяхме това в региона на Балканите, заяви Юрген Щок
Видяхме това в региона на Балканите, заяви Юрген Щок Снимка: архив

Видяхме това в региона на Балканите, заяви Юрген Щок

Ръководителят на Интерпол - международната организация, която улеснява световното полицейско сътрудничество и контрол над престъпността, алармира, че е възможно да има огромен ръст в трафика на оръжия след края на войната в Украйна.

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок съобщи, че "без съмнение" незаконният трафик на оръжие ще се увеличи .„Видяхме това в региона на Балканите. Видяхме същата ситуация да се повтаря в Африка", допълни експертът, цитиран от БГНЕС.

"Малките оръжия" са основен предмет на трафик, смятат от Интерпол.

Щок насърчи 195-те държави-членки на Интерпол да „използват интензивно наличните бази данни, които могат да помогнат за проследяване на оръжия". „Нито една страна в нашия регион не може да се справи с това сама, защото престъпниците, за които говоря, действат в световен мащаб“, каза Щок.

Интерпол, която е базирана в Лион, Франция, няма правомощия да осъществява разследвания, а осигурява обучение на полицейски и митнически служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    Не само, че ще има усилен трафик на оръжия след кризата, но със сигурност в САЩ и ЕС ще започнат да намират стингъри и джавелини, дано ги намират преди някой екстремист да е свалил граждански самолет примерно или да е ударил училищен автобус...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари