Интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки

1
Опасно време в следващите 48 часа
Опасно време в следващите 48 часа

Очакват се значителни валежи очакваме в централните и източните райони на страната.

Денят ще е слънчев в сутрешните часове. Следобяд обаче от запад на изток ще превали. По-значителни валежи очакваме в централните и източните райони. Там валежите ще са с гръмотевична активност и риск от градушка, предава NOVA.

Температурите във вторник вече са значително по-ниски от началото на седмицата. В Северна България термометрите ще показват между 25 и 28 градуса. На юг – 28 – 32 градуса.

Около Черноморието днес също се очакват краткотрайни и на места интензивни валежи в часовете след обяд. Температурите по крайбрежието ще са в интервала 26-28 градуса на въздуха и около 27 на морската вода. Вълнението на водата – слабо с височина на вълните – от 50 до 125 сантиметра.

През нощта, утре през целия ден и в нощта срещу четвъртък преваляванията ще се усилят. Страната ни попада под влиянието на средиземноморски циклон. Очакваме локални интензивни валежи, гръмотевични бури, силни пориви на вятъра и градушки.

В 7 области на Южна и Източна България се очаква валежите на достигнат между 40 и 80 литра на квадратен метър за денонощието. В сила е оранжев код за интензивни валежи и гръмотевични бури.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари