Има ли промяна в отношението на Путин към Сергей Шойгу?

1
Липсва обяснение как руските служби и контраразузнаване пропуснаха опасността от готвения преврат
Липсва обяснение как руските служби и контраразузнаване пропуснаха опасността от готвения преврат Снимка: sevkor.ru

Критиките от страна на лидера на „Вагнер“ към министъра на отбраната се засилиха през последните месеци

Неуспехът на Русия в изпълнението на поставените си за войната в Украйна и лошата логистика бяха основните точки, по които бяха насочени критиките от страна на лидера на „Вагнер“ Евгений Пригожин срещу руското командване и министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Критиките, отправяни основни през социалните мрежи и медиите, се засилиха през последните месеци около сраженията за Бахмут, в които „Вагнер“ имаше основна роля.

Липсва обяснение как руските служби и контраразузнаване пропуснаха опасността от готвения преврат и поход към Москва на Пригожин и хиляди бойци на „Вангер“ с тежка техника, както и овладяването на военни обекти в Ростов на Дон и други градове.

Пригожин и „Вагнер“ спряха похода си към Москва не заради „навременната реакция“ на руските сили и органи на реда, а след договорка с президента на Беларус Александър Лукашенко.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не му е известно да има промяна в отношението на президента Владимир Путин към министъра на отбраната Сергей Шойгу, предава БТА.

Въпросът за кадрови промени в руското министерство на отбраната едва ли е бил обсъждан на преговорите по регулиране на въоръжения бунт, защото този въпрос е от изключителната компетенция на руския държавен глава, добави Песков.

Само месец след началото на руската инвазия в Украйна се появиха слухове, че Сергей Шойгу е изпаднал в немилост, след като в продължение на две седмици нямаше публична поява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари