Йордан Божилов: Действията на Пригожин ще окажат влияние върху войната в Украйна

1
По думите на Божилов Приожин твърди, че от Путин се крие много информация за случващото се в Украйна
По думите на Божилов Приожин твърди, че от Путин се крие много информация за случващото се в Украйна Видео: NOVA

По думите на Божилов Приожин твърди, че от Путин се крие много информация за случващото се в Украйна

Действията на Евгений Пригожин ще окажат влияние върху войната в Украйна. Това заяви бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов, предава NOVA.

Вагнер” е много сериозна военна сила, която участваше в инвазията в украинската държава. От тази гледна точка Русия ще загуби много”, смята той.

„Въпреки, че сме свидетели на доста голямо напрежение в управлението на Русия, походът беше неочакван. Пригожин много пъти е обвинявал и министъра на отбраната и началника на генералния щаб. За мен е интересно какви са целите му. Според мен е разчитал, че Путин ще го подкрепи в битката с опонентите му. В Русия различните групировки и политически сили създават свои армии, което е предвестник на бъдеща ситуация”, коментира още Божилов.

По думите му Приожин твърди, че от Путин се крие много информация за случващото се в Украйна, което означава, че има други властови центрове. Според бившият зам.-министър на отбраната това е много опасно, тъй като Русия е втората ядрена сила в света.

Гражданите на Ростов на Дон приветстваха „Вагнер”, което означава, че подкрепят бунта. Последно бях в Русия през 2017 г. Ситуацията не е обнадеждаваща за обикновените хора. Те виждат, че едни елити са много богати, а другите хора са бедни. Има корупция. Обществото е лишено от всякакви права. Така, че може да се мисли, че това е и подкрепа за някаква промяна”, обясни още Божилов. Според него руското ръководство има достатъчно лостове, за да налага своето управление, но все пак станалото е сериозен удар по популярността на руския президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    до 1
    Описва половината свят.
  • 8
    1
    я пак, божилов
    „ Ситуацията не е обнадеждаваща за обикновените хора. Те виждат, че едни елити са много богати, а другите хора са бедни.“ това за русия или за нашата татковина, че аз разлика не виждам
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари