Има дипломатически пробив между Русия и Украйна

0
Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще седне на масата за преговори с руския си колега Сергей Лавров
Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще седне на масата за преговори с руския си колега Сергей Лавров

Украинският външен министър Дмитро Кулеба е заявил в пряко предаване по телевизията, че ще седне на масата за преговори с руския си колега Сергей Лавров

Това предаде Анадолската агенция, като се позовава на информация на украинската агенция УНИАН, информира БТА. 

"Планираната за 10 март среща ще се осъществи преди всичко благодарение на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Не знам дали (президентът Реджеп Тайип) Ердоган е убедил Путин или Чавушоглу Лавров, но среща ще има", е казал Кулеба по повод предстоящата му среща с Лавров в рамките на дипломатическия форум в Анталия.

Той е изтъкнал, че в продължение на две години Лавров е избягвал каквато и да било среща с него в двустранен формат или във формата на Нормандската четворка. "Сега изведнъж прие, може би иска да предаде нещо. Ще изслушаме, но аз ще разговарям с него с разбирането, че Лавров е сред архитектите на агресията, насочена срещу Украйна", е посочил Кулеба.

На въпрос дали по време на разговора ще се обсъждат темите за окупирания Крим и за Донбас, Кулеба е заявил, че страната му не е в позиция да се отказва от нещо на преговорите.

На 10 март на специална сесия на дипломатическия форум в Анталия руският външен министър Сергей Лавров ще произнесе реч за позицията на Москва по "актуални регионални и международни проблеми", предаде ТАСС, като се позовава на днешно изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред журналисти.

Захарова е посочила, че в рамките на дипломатическия форум се планира среща на Лавров и Кулеба с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари