Илон Мъск: Човечеството ще "свърши в памперси за възрастни"

1
Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, говори отново по една от любимите си теми - спадът в раждаемостта
Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, говори отново по една от любимите си теми - спадът в раждаемостта Снимка: iStock by Getty Images

Мъск критикува "алармистите", според които броят на хората на земята е "проблем"

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, говори отново по една от любимите си теми - спадът в раждаемостта, пише Dir.bg. Според предприемачът мнозина не осъзнават колко големи са опасностите от това да се раждат по-малко деца. Според него това ще доведе до колапс на човешката цивилизация.

Междувременно Мъск критикува "алармистите", според които броят на хората на земята е "проблем".

"Не е задължително да растем драматично, но най-малкото нека не изчезваме постепенно, докато цивилизацията не приключи с всички нас в памперси за възрастни и скимтене", заяви Мъск на конференция в Маями по-рано тази седмица, цитиран от Insider.

По думите му битуващата сред мнозина теза, че "да имаш по-малко деца е по-добре за околната среда е пълна глупост".

"Околната среда ще бъде наред, дори да удвоим броя си", твърди Мъск. "С други думи, децата ще са добре, така че имайте повече от тях, преди да изчезнем".

Повечето изследователи са съгласни, че Земята скоро ще се сблъска с удивителен спад в населението, което може да има няколко последствия. Според най-мрачните прогнози населението на Япония и Китай ще се стопи двойно до края на този век. Това би имало катастрофални последици за иновациите и икономиката.

Според някои учени по-малко деца не винаги значи полза за климата, защото застаряващото население има по-голяма необходимост от ресурси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари