Илиян Василев: Компанията с инвестиция от милиард е фонд, който управлява парите на Путин

1
Отдавна следя Gemcorp и нейната свързаност с кръга около Путин
Отдавна следя Gemcorp и нейната свързаност с кръга около Путин Снимка: МС

Нещо ме смути като разбрах, че голямата инвестиция от един милиард, с която Петков се похвали е Gemcorp. Отдавна следя тази компания, и нейната свързаност с кръга около Путин. Това е фонд, който управлява парите на Путин. Е разбира се, това не става пряко, а през изнесени в чужбина компании и сметки, така че пред хората излиза, че са чисто западни хора.

И разбира се, изплува историята с проекта за батерии за един милиард долара, който бие по глупост идеята на бившите за Държавна петролна компания и мрежа от бензиностанции. От една страна Борисов с идиотския му кръг от котараци, които съсипаха ПАВЕЦ Чаира, от друга новите юнаци с батериите. Аман.

Още по смущаващо, че някой нещо подписва с някакви компании за внос на енергийни суровини, за ВЕИ. Не разбирам, какво дават те, какво дава държавата. И ако ще инвестираме къде е процедурата на състезателност. Ако ще даваме европари за тези батерии, трябва да има открита процедура, през коя компания ще стане. Ако те ще инвестират, срещу какво. И какво накрая едни руски олигарси ще заменят други руски олигарси на българския терен и само посредниците ще се сменят. Първанов, Борисов, Радев и следващия. За това ли борихме?

Нека бъде ясно - няма да разберат как ще приключат с властта си, по бързо от топенето на ланския сняг. Нямат идея колко бързо?

Да повторя - ще внасят газ - ОК къде са откритите търгове, прозрачността, конкуренцията, с които да развият пазара. То ако е за това да уредим нашите да посредничат - Булгаргаз си беше направил системата - от президенти през министри и депутати, до шефове на държавни фирми.

Предупреждавам - или по прозрачния и честен начин, или никак.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Спрете да цитирате и да...
    Спрете да цитирате и да публикувате този психопат, който плюе само по Русия! Този русофоб/българофоб е хибриден човек на сащ, които разбиха Близкия изток, но тогава не беше агресия на сащ в него район!
  • 5
    1
    Айде
    Пак герберастки интриги от Фейсбука.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари