Владимир Путин иска засилване на мерките срещу външна намеса

0
Руският президент се срещна с високопоставени представители на правителството и службите за сигурност
Руският президент се срещна с високопоставени представители на правителството и службите за сигурност Снимка: Kremlin pool/EPA/EFE

Руският президент се срещна с високопоставени представители на правителството и службите за сигурност

Руският президент Владимир Путин и високопоставени представители на правителството и службите за сигурност обсъдиха вчера засилването на мерките за противодействие на външната намеса след нападението през уикенда на летище в Дагестан, което бе насочено срещу израелски пътници, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на Кремъл.

Вчера в изявление в началото на срещата на членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация, правителството и ръководителите на правоприлагащите органи Путин обвини Запада и Украйна в подклаждането на размирици във вътрешността на Русия, след като демонстранти в руската република Дагестан, чието население е преобладаващо мюсюлманско, щурмуваха летището в град Махачкала, за да "заловят" еврейски пътници от кацащ полет от Тел Авив.

Руският президент обвини също така и управляващия елит в Съединените щати, че е отговорен за кризата в Близкия изток, и заяви, че Русия се бори със същите сенчести сили на бойното поле в Украйна, пише БТА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че на вчерашната среща са били обсъдени "засилването на мерките за противодействие на същата тази външна намеса, включително външните информационни манипулации, които могат да провокират (ескалация бел. ред.) на ситуацията в нашата страна, използвайки основата за същите събития в Близкия изток".

Киев отрича да е замесен в събитията от Махачкала, които според Песков Москва анализира, за да се гарантира, че рискът от повторение ще бъде сведен до минимум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    forza russia
    forza russia
  • 0
    1
    Това е раша
    Този е като лафа: крадеца вика дръжте крадеца!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари