Илиян Василев: Изборите на Борисов - лица под наем, съвести под наем

0
Спомнете си от 2009 година колко смени в представителството на ГЕРБ имаше, то не бяха технократи като Дянков, верни като Фидосова, важни като Цветанов. И всички са история, политически амбалаж, само Борисов остава неизменен, всички други са наемници
Спомнете си от 2009 година колко смени в представителството на ГЕРБ имаше, то не бяха технократи като Дянков, верни като Фидосова, важни като Цветанов. И всички са история, политически амбалаж, само Борисов остава неизменен, всички други са наемници Снимка: БГНЕС/архив

Борисов ще приложи за пореден път трика с подмяната и новите лица

Спомнете си от 2009 година колко смени в представителството на ГЕРБ имаше, то не бяха технократи като Дянков, верни като Фидосова, важни като Цветанов. И всички са история, политически амбалаж, само Борисов остава неизменен, всички други са наемници.

На 2 март ще видите поредния еничарски корпус от "нови лица", които трябва да прекъснат историческата памет за зулумите на партията на власт, да излъжат избирателя че има някаква промяна или надежда, и да изпратят пред урните поредните групи млади и не толкова млади желаещи да сключат сделка с Борисов и да станат част от неговата машина за лично и групово обогатяване с публични държавни и евросредства, да получат своето "чучурче" от корупционните потоци и на 30 години да станат милионери, не от работа и предприемачески риск, а като целуват ръка и са близо до Тялото.

Задължително ще има популярни лица от развлекателния бизнес, които играят ключова роля в пленяването на умовете през развлечения. Точно за времето на предизборната кампания народът ще бъде развличан, случайно да не се вглъби в сериозните въпроси и да потърси отговорност от виновниците за сривовете в управлението и бедността.

Не случайно утре стартират новите издания на шоу програми по двете водещи телевизии, с участието на лица, които продават и защитават политическата марка ГЕРБ. Една веселба ще настане, без край. Майтап след майтап, виц след виц като живота.

Подмяната ще проличи и от по-големия брой на гражданската квота, защото очевидно партийните книжки на ГЕРБ вече са знак на принадлежност към непрестижната групата на калинките, на тарикатите, на посредствените. За това, според замисъла на Борисов, трябва спешна инжекция от "ум, красота и младост" за да мине номера за пореден път.

ГЕРБ за това ще ги обявят в последния момент за да няма време за дисекция по единично и "ефектът на изненада" да държи 30 дни.

Пошло, но ако мине.

И защо да не мине, след като човекът с партиен билет, отказал да се деполитизира, охранявал Тодор Живков, днес продава своя антикомунизъм и има хора, които купуват неговата стока.?

Иначе да припомня, в сегашния парламент, ГЕРБ разполагат с 95 депутати. Опитайте се да назовете по име десет от тях. Едва ли ще можете - безгласни, безидейни, анонимни натискачи на бутони, по заповед от горе.

И сега ГЕРБ се готвят да ви сервират поредната порция от анонимни политически еничари, които ще ви убеждават, че от тях започва новото начало и те не могат да бъдат държани отговорни за провалите на Борисов.

Лица под наем, съвести под наем.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари