Илиян Василев: Дълг и морал - това трябва да води новите народни представители

0
Няма нищо по-страшно ако за пореден път злоупотребите с доверието към вас и ако птицата на Надеждата падне в калта на политическата и лична суета
Няма нищо по-страшно ако за пореден път злоупотребите с доверието към вас и ако птицата на Надеждата падне в калта на политическата и лична суета Снимка: БГНЕС

Ето думите към народните представители, които трябва да им са Мярата за дълг и морал

Захари Стоянов:  „Moитe oбopищĸи дeпyтaти ca aнгeли, нaй-чecтнитe, идeaлни личнocти измeждy нapoдa, eдинcтвeнитe възнaгpaждeния – иcĸaм дa ĸaжa, пpoгoнни и днeвни пapи – нa ĸoитo бяxa: гpoзнaтa бecилĸa и зaптийcĸият ĸaмшиĸ. Πoдoбни дeпyтaти бългapcĸият нapoд нямa дa види вeчe, дoĸaтo cвят пpeбъдe.”

Зная, че не можете да стигнете онези исполини на Духа, но се опитайте. Всяко движение в тази посока ще ви възвиси.

Първо, премахнете излишните привилегии, които не са ви нужни за изпълнението на задълженията ви. Всички имате коли, има публичен транспорт, имате ходете и пеша. Не е нужно да поддържате огромен парк от автомобили, охрани. Не само заради пестенето на народни пари, а заради чувството на нормалност, от която страната има остра нужда.

Второ, не се затваряйте в партийните си формати, питайте хората, защото там е изворът на вашата власт, вашият работодател.

Трето, започнете незабавно да връщате доверието в институцията - Парламент, разследвайте греховете на миналите правители на страната, не се колебайте да вдигате летвата на очакванията към всеки, който поиска вашия вот. Не го давайте лесно, питайте докато не получите отговорите, нужни ви за вземете решения.

Четвърто, като върховна власт упражнявайте контрол върху другите власти в рамките на своите пълномощия, но не забравяйте и четвъртата власт - свободата и независимостта на медиите. Бъдете отворени към журналистите от независимите медии. Без тях ще се върнем отново режима на единствената правда, екраните ще виждате само едни и същи хора, които нямат монопол върху правдата.

И помнете - вие сте само началото, възможността за Промяна, но не и самата промяна. За нея трябва да минете през упорита работа, посветеност и непоколебимост. Няма нищо по-страшно ако за пореден път злоупотребите с доверието към вас и ако птицата на Надеждата падне в калта на политическата и лична суета, дребните сметки и интригите.

На добър час!

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари