Илиян Василев: България няма нужда от европейски пари, а от честни българи

2
Имаме нужда от честно правителство, от дръзновени предприемачи, и глобално гледащи българи и работещи за щастието и здравето си хора
Имаме нужда от честно правителство, от дръзновени предприемачи, и глобално гледащи българи и работещи за щастието и здравето си хора Снимка: БГНЕС / Архив

Имаме си и достатъчно енергия, особено ако започнем сами да си добиваме природния газ и нефта

Случващото се с Берое и спонсора ТЕЦ "Марица Изток" 2 ви дава точна представа за това което се случи със Стара Загора, с хората които работят и семействата им, с компаниите които са свързани с комплекса ТЕЦ Марица Изток 2. През цялото време ще ви убеждават, че нещата ще стават планомерно, плавно, че ще се вземат мерки за компенсация, за преквалифиция, за приличане на инвестции - все обещания за неясно време в бъдеще, докато в реално време ще ви отнемат работа, пари, перспектива.

А всъщност ще разберете за щетите след като те настъпят.

А просто трябва да се каже на тези от София /посредниците, консултантите и грантаджиите/ и още повече на тези от Брюксел с климатичните глупост - тук следва цветист нецензурен израз. И да си развиете собствената версия за това доколко можете да допуснете чуждите германски глупости да ви разстройват живота и да инвестирате в своето бъдеще извън мантрите на политици, които през живота си не са рискували нито едно евро и не са изкарали такова. Цял живот стратегии, програми, разпределение на бюджети - пари, изкарани от вас.

Откровено казано не ме интересува никакъв план за възстановяване и устойчивост, спуснат от горе.

И не България няма нужда от европейски пари, имаме си достатъчно, имаме нужда от честно правителство, от дръзновени предприемачи, и глобално гледащи българи и работещи за щастието и здравето си хора.

Пандемията не е проблем, а възможност.

Имаме си и достатъчно енергия, особено ако започнем сами да си добиваме природния газ и нефта. И да, ще станем въглеродно неутрална икономика по своя начин, с темповете и политиките, които сами преценим, и разбира се разходите, които можем да си позволим.

Каквото можаха зелените и екоактивистите разрушиха, време е за пазарно претеглени климатични политики. Каквото пазара докаже и наложи, това да бъде, а не политиците и регулаторите.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари