Илия Вълков: Да си журналист вече не е особено престижно, не е добре платено

0
Според него много случайни хора са допуснати в медийната среда у нас
Според него много случайни хора са допуснати в медийната среда у нас Видео: NOVA NEWS

България се изкачва в класацията за свобода на словото на "Репортери без граници"

България се изкачва в класацията за свобода на словото на "Репортери без граници". Според Илия Вълков медийната среда обаче не се е изменила. Подозирам, че това правителството е поело ангажименти към "Репортери без граници", които имат конкретни предложения за подобряване на медийната среда, предполагам, че са им дали празен чек". Това заяви Вълков за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му променената методология за оценка и новото правителство са сред споменатите фактори за по-свободните медии у нас. "Включени са експерти, които по-задълбочено да изследват свободата на словото. Има няколко тематични части - политическата и икономическата среди, правна оценка, както и рискът.  Регионалните журналисти трудно вършат работата си, а проблеми има и в еврофинансирането. "

Според него много случайни хора са допуснати в медийната среда у нас. "Те не спазват основни професионални стандарти, не вярват в каузата на тази професия и не я защитават докрай. Продават територията, до която са се добрали. Да си журналист вече не е особено престижно, не е добре платено. Работата не е сигурна. Има проблеми със законодателството и сигурността на журналистическия труд", смята Вълков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари