Илън Мъск: Изкуственият интелект ще надмине човешкия най-късно до 2026

0
Доставките на електроенергия ще бъдат от решаващо значение през следващите една или две години
Доставките на електроенергия ще бъдат от решаващо значение през следващите една или две години Снимка: БГНЕС

Доставките на електроенергия ще бъдат от решаващо значение през следващите една или две години

Новите модели с изкуствен интелект ще надминат човешкия интелект и то още до края на следващата година или най-късно до 2026 година. Това ще се случи в случай, че доставките на електроенергия и хардуер могат да задоволят изискванията на все по-мощната технология, прогнозира милиардерът Илън Мъск, цитиран от Rеutеrѕ, предаде Bulgaria On Air.

Изпълнителният директор на Теѕlа и ЅрасеХ и съосновател на ОреnАІ Мъск смята още, че АІ е ограничен от наличието на електричество и че следващата версия на Grоk - АІ чатбот на стартъпа хАІ, се очаква да бъде обучена до месец май.

"Ако определите Общия изкуствен интелект (АGІ) като по-умен от най-умния човек на света, аз мисля, че това вероятно ще бъде факт следващата година или в рамките на две години", заяви Мъск. Според него липсата на усъвършенствани чипове възпрепятства обучението на модела на Grоk версия 2.

Илън Мъск основа стартъпа хАІ миналата година като съперник на ОреnАІ, който той съди за изоставяне на първоначалната си мисия да разработва изкуствен интелект в полза на човечеството, а не за печалба. ОреnАІ категорично отрича обвиненията, пише money.bg.

Бизнесменът подчертава, че докато недостигът на чипове беше голямо ограничение за развитието на АІ досега, то доставките на електроенергия ще бъдат от решаващо значение през следващите една или две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    123
    Искам да видя как искуствения интелект прави секс и колко му разбира ? Нещо като роботизирана ръка, държаща гумен кур, включена в контакта и закачена към домашния рутер ли трябва да представлява ? Ще забавна оценката на жените.
  • 1
    1
    daskal
    Да, представям си как си пия изкуствената ракия с изкуствен интелект в изкуствена компания, цялата чипирана! Избързвам да им тегля една НЕ изкуствена п.тка майна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари