"Икеа" приключва онлайн разпродажбата на стоките си в Русия

0
Шведската фирма обяви, че в "обозримо бъдеще" не може да поднови продажбите си в Русия
Шведската фирма обяви, че в "обозримо бъдеще" не може да поднови продажбите си в Русия

Шведската фирма обяви, че в "обозримо бъдеще" не може да поднови продажбите си в Русия

Шведската компания "Икеа" (IKEA) приключва разпродажбата, обявена чрез онлайн магазина ѝ в Русия, днес (15 август) в 20 часа московско време (20 часа българско време). Продажбите спират както за гражданите, така и за корпоративните клиенти на фирмата за мебели, предаде ТАСС.

"Магазините на "Икеа" ще останат затворени и ще работят само, за да бъдат изпълнени поръчките, които вече са направени. Освен това ще може да бъдат връщани или заменяни стоки, които са били закупени. Всички поръчки, приети до приключването на онлайн продажбите, ще бъдат обработени или изпълнени през август и септември в съответствие със сроковете, които са били уточнени при подаването им", се посочва в съобщение, публикувано на сайта на компанията.

По-рано шведската фирма обяви, че в "обозримо бъдеще" не може да поднови продажбите си в Русия. Тя съобщи, че планира да ограничи бизнеса си в страната, да продаде четири фабрики в Русия и да съкрати свои служители.

Компанията обяви разпродажба на стоки чрез сайта си.

На този фон в края на миналата седмица телевизия "Ал Джазира" съобщи, че руснаци ударно изкупуват западни дрехи и мебели, след като фирмите "Ейч енд Ем" (Н&М) и "Икеа" са започнали да продават последните стоки от складовете си в Русия.

Разпродажбите идват на фона на изтеглянето на двете компании от страната, което беше обявено след началото на руската инвазия в Украйна. Продажбите на "Икеа" се осъществяват само онлайн, докато магазинът на "Ейч енд Ем" в мола "Авиапарк" (Aviapark) в Москва беше пълен с клиенти миналия вторник, отбелязва "Ал Джазира" .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Травелиан
    Какви манипулации. Почти всички "напуснали" западни компании продължиха да оперират, но под други имена.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари