Йенс Столтенберг: Ситуацията в Косово е много тревожна

0
Войските на НАТО са готови да поддържат мира в Косово, подчерта генералният секретар на НАТО
Войските на НАТО са готови да поддържат мира в Косово, подчерта генералният секретар на НАТО Снимка: Jens Stoltenberg / Twitter

Войските на НАТО са готови да поддържат мира в Косово, подчерта генералният секретар на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта в интервю за германския вестник "Велт", че "ситуацията в Косово е много тревожна" след събитията от 24 септември в село Банска, като същевременно гарантира, че силите на НАТО в Косово (КФОР) ще поддържат мира в региона.

"Ситуацията в Косово е повод за голяма загриженост", заяви Столтенберг няколко дни преди срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел, като същевременно подчерта, че "войските на НАТО са готови да поддържат мира в Косово" и следователно "няма да позволят насилието от 90-те години на миналия век да се върне" на териториите на бивша Югославия.

Припомняме, че на 24 септември в село Банска, Косово, беше извършена терористична атака в манастир.

Бившият норвежки премиер, наред с другото, призова Косово и Сърбия да се върнат към диалога за нормализиране на отношенията с посредничеството на Европейския съюз (ЕС), защото според него този път е "единственият начин за постигане на траен мир за всички общности", живеещи на Западните Балкани.

В съответствие с актуалното развитие на събитията около 200 военнослужещи от 1-ви батальон на Кралския полк на принцесата на Уелс ще се присъединят към британския контингент от 400 души в рамките на силите на НАТО в Косово, след терористичното нападение в село Банска и нарастването на напрежението в северната част на Косово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари