И професор Христо Белоев се оказа в инициативния комитет на Румен Радев

0
Той е дългогодишен член на БСП, но беше в много топли, почти другарски отношения и с ГЕРБ
Той е дългогодишен член на БСП, но беше в много топли, почти другарски отношения и с ГЕРБ Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Ректорът на Русенски университет "Ангел Кънчев" проф. Христо Белоев се оказа в инициативния комитет, издигнал кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат

Той е дългогодишен член на БСП, но беше в много топли, почти другарски отношения и с ГЕРБ. Не случайно по време на управлението на Борисов ректорът успя да издейства финансиране за строителството на новия корпус и редица други нововъведения. И този път професор Белоев не е страничен наблюдател, а е сред първите поддръжници на настоящия президент на България, за когото се очаква че ще спечели втори мандат и е сочен за най-влиятелната политическа фигура в България на този етап. 

Не е ясно как поведението на Белоев ще бъде изтълкувано от лидерката на червените Корнелия Нинова, която никак не долюбва Румен Радев. Не случайно Нинова не беше сред официалните лица, поканени на номинирането на Радев. Хора от местните структури на червените коментират, че едва ли ще се стигне до крути мерки спрямо поддръжниците на настоящия президент, сред които е и кметът Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари