Русенският университет избира нов ректор

4
Досегашният ректор, акад. Христо Белоев, няма право да се кандидатира за следващ мандат
Досегашният ректор, акад. Христо Белоев, няма право да се кандидатира за следващ мандат

Досегашният ректор, акад. Христо Белоев, няма право да се кандидатира за следващ мандат

Утре ще се проведе избор на нов ректор на Русенския университет.

От края на 2007 година насам, с прекъсване от 2 години, ръководител на висшето училище е акад. Христо Белоев. Според Закона за висшето образование, той няма право да се кандидатира за следващ мандат.

Имаме основание всички като екип да се гордеем с постигнатото през тези години, заяви акад. Христо Белоев, цитиран от КИС 13. Сред големите инфраструктурни проекти на Русенския университет през близо 4-те мандата като ректор, е изграждането на втори учебен корпус и Канев център.

Наскоро бяха открити и Научноизследователският комплекс, както и Центърът за върхови постижения. В следващите две години по проекти в развитието на Русенския университет ще бъде концентриран финансов ресурс от над 30 милиона лева, посочи акад. Белоев.

Един комплексен показател за качеството на образованието в Русенския университет е най-високата оценка която получава вече трета година поред. През годините висшето училище стана и гарант за развитие на няколко региона в страната със своите филиали в Разград, Силистра и Видин. Скоро се очаква да приключи и процедурата по присъединяване на тараклийското висше училище като филиал на Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    26
    9 години
    Започнах във ВИММЕСС, то по едно време стана ВТУ, пък се дипломирах в РУ. И веднага ви правя признанието, че по тъп човек по специалноста по микроелектроника от мен няма. Не се самоиронизирам, изключително трезвомислещ човек съм. Имам сума други достойнства и качества, но точно инженерното в мен е отвъд хоризонта на познанията ми. И повярвайте, не съм дал и стотинка рушвет. Обутаха ме някак, писнах ли им, какво ли, но съм инженер по диплом.
  • 6
    25
    Анастасия
    За качеството на образованието на випускниците на този "университет" в последните 30- тина години пазарът на труда е мястото, където се получава обективната оценка. Всеки може да я провери, ако има съмнения и няма нужда Академика и компания да ни изливат лимонада в ушите...Обаче! Нещо друго ми прави впечатление, много тясно свързано с този проблем - какво би показало едно проучване на кадрови преподавателски състав по отношение на роднинските свързаност и обвързаност?! Цели династии от родители, деца и внуци, а по съребрена линия - снахи, зетьове и т.н. Отврат, академик Белоев!
  • 3
    24
    и кво сега?!?
    Избраха ли си вече нов ректор, или още умуват, щото от тука е ясно, че акъл няма да вземат?!?
  • 7
    23
    Запознат
    Така нареченият "академик" беше инсталиран във ВТУ "Ангел Кънчев" от ОК на Комсомола на достолепната възраст - 35 г. след смяната на политическата система у нас. На тази възраст и 10 г. след завършването на ВТУ-то, ако и да е поназнайвал нещо, което е много съмнително занимавайки се с комсомолски простотии, тотално го е забравил. И изведнъж - научен работник в областта на прикачния инвентар че и академик. По същата схема и други кадри на Комсомола стигнаха до ректорския пост в други престижни университети у нас. А честито!
  • 12
    22
    До Густавчо
    Та нали от ръководството на университета зависи подборът на компетентни преподаватели, контрол върху качеството на обучението и обективното оценяване на знанията и уменията на студентите и още редица неща, които определят дипломирането на качествени студенти, знаещи и умеещи да работят по дадена специалност. Народът неслучайно използва поговорката, че рибата се вмирисва от главата. Та за 15 години тази "глава" успя да натвори редица "постижения" и ползи, но за лично, семейно и приятелско облагодетелстване. А иначе гръмкото говореше и медийни реклами колко велики постижения имат си вървят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари