Hyperloop показа първата си пътническа капсула

0
Мечтата на Илон Мъск за свръхбързо пътуване се приближава до реалността
Мечтата на Илон Мъск за свръхбързо пътуване се приближава до реалността

Мечтата на Илон Мъск за свръхбързо пътуване се приближава до реалността.

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) показа днес първата си пътническа капсула в Кадиз, Испания.

Компанията, една от няколкото в състезанието за въвеждане на технологията Hyperloop, заяви, че капсулата е била построена така, че да превозва пътниците при свръхбързи скорости чрез магнитни тръби.

Изпълнителният директор на HTT, Дирк Алборн, каза пред CNBC, че се надява да има пълна изградена транспортна система за Hyperloop до три години, пише Economic.

Той добави, че пътниците ще трябва да подпишат съгласие, преди да се качат в капсулите, тъй като регулаторите продължават да разработват правни изисквания и стандарти за безопасност за този вид транспорт на бъдещето. 

Според него навлизането на влакчетата в световен мащаб може да се случи "може би от пет до десет години", след като бъде изградена правна рамка.

Капсулата на HTT е с дължина 105 фута (32 метра) и тежи 5 тона. Компанията не е завършила изцяло интериора й, което според нея тя ще побира между 28 и 40 пътници.

Капсулата ще бъде доразработена в изследователския и развоен център на HTT в Тулуза, Франция, за да завърши монтажа й и да бъдат направени тестовете на пистата в този обект.

Hyperloop транспортът бе представен за пръв път от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск през 2013 г. Технологията ще използва магнитна левитация и задвижване на капсулите чрез големи тръби със скорост над 700 мили в час (1120 км/ч) - което ще съкрати пътуване от Лос Анджелис до Сан Франциско, например, до 30 минути.

HTT е една от няколкото компании, които се състезават да превърнат визията на Мъск в реалност. Virgin Hyperloop One представи модел на прототип на своя пътническа капсула през февруари в Дубай.

Корпусът на капсулата на HTT е направена от материал, който компанията нарича Вибраниум, който се състои от въглеродни влакна и вградени сензори. HTT твърди, че материалът е осем пъти по-силен от стоманата и 10 пъти по-силен от алтернативите на алуминия.

За разлика от своя съперник Virgin Hyperloop One, HTT все още не е извършила успешен тест на своите Hyperloop капсули.

HTT има подписани споразумения за изграждане на инфраструктура за този вид транспорт в Китай, Украйна и Обединените арабски емирства.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари