Хванаха три българки с 4000 кутии цигари на летище в Румъния

1

Цигарите били открити с помощта на кучето Ебаса

Повече от 4000 кутии контрабандни цигари бяха открити във вторник на международното летище "Анри Коанда" в Отопени с помощта на кучето Ебаса, информира румънската гранична полиция.

Според съобщение, изпратено до Agerpres и ProTv, цигарите са открити в багажа на три жени с българско гражданство, които се опитвали да ги пренесат в Румъния, предаде "Фокус".

"На 26.12.2023 г. около 01.20 ч. на ГКПП Международно летище Анри Коанда се явиха за влизане в страната три лица от женски пол, гражданки на България, пътуващи от Истанбул на възраст между 30 и 34 години. След извършване на граничните формалности и като взеха регистрирания багаж, въпросните лица се придвижиха до изхода на зеления коридор, предназначен за хора, които нямат нищо за деклариране пред митническите органи", се казва в съобщението.

Цитираният източник посочва, че служителите на граничната полиция и митниците са решили, въз основа на анализа на риска, да извършат щателна проверка на регистрирания багаж на жените. След извършените проверки, с помощта на служебното куче Ебаса, в няколко големи куфара са открити множество пакети цигари.

"В резултат на инвентаризацията са открити 4050 кутии цигари (81 000 къса) от различни марки. В резултат на намереното цялото количество цигари е задържано от митническите органи", се казва в съобщението

В този случай ще бъде уведомена прокуратурата към съда в Буфтеа, за да се извършат разследвания относно извършването на престъплението контрабанда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари