Хванаха румънец с два тона незаконна риба край Шумен

20
Рибата е иззета и дарена на общините Никола Козлево, Каолиново и Смядово
Рибата е иззета и дарена на общините Никола Козлево, Каолиново и Смядово

Рибата е иззета и дарена на общините Никола Козлево, Каолиново и Смядово

Два тона риба беше иззета в района на Шумен след акция, предшествана от няколкочасово наблюдение. В нея са участвали инспектори от Териториално звено – Шумен, към сектор „Рибарство и контрол – Русе“ на ИАРА съвместно със служители на МВР и БАБХ.

Те са спрели за проверка товарен автомобил с румънска регистрация близо до село Каравелово /в непосредствена близост до рибното стопанство/. В превозното средство е имало около 2 тона риба от вида толстолоб.

Рибата е добита в Рибовъдно стопанство „Каравелово“ и е превозвана без необходимите от Закона за рибарството и аквакултурите документи. За това нарушение на закона е съставен акт за установяване на административно нарушение. Образувано е и досъдебно производство по случая, съобщава Русе Медиа.

Рибата е била иззета и дарена на Община Никола Козлево, Община Каолиново и Община Смядово. Общините ще я разпределят между молитвените храмове и социални заведения на тяхната територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Иванов
    Сега ако имаме още адекватни власти трябва да постъпят реципрочно с тоя бракониер както мамалигите задържаха в международни европейски води нашите рибари неотдавна даже беше публично показана акцията им
  • 3
    2
    Един пт морето
    Нима българските власти не знаят как се унищожава българският участък на Черно море. Нашите риболовни кораби хващат цацата и търговци я изнасят за Румъния за храна на развъдниците риба. Умници. Изнасяме цацата за жълти стотинки и после внасяме едри риби от Румъния на тлъсти цени. Помислете: Колко от нас ядене тази цаца във бурканче перла,колко често ( мисля че всеки предпочита по хубавата и едра риба внос със която изобилстват хранителните и рибните магазини. Къде отива улова на може би най големият трален флот във Черно а може би във Средиземно море. Публична тайна е че големите риболовни фирми изнасят тази риба за храна на рибни развъдници. Цацата и хамсията са храната на едрите риби които преминават покрай нашите води. Като няма храна (ем) пасажите избягват българското крайбрежие. И ей тъка за един приятел да напомня че цацата се движи на педя от морското дъно и със пелангични трал неможе да се лови. Може но със пелангични преправен за дънен( който знае лесно става но некадърниците от ЯАРА дето хал хабер нямат от риболов това не могат или ме искат да видят). Знаете ли как турците викат на Черно море / БЕРЕКЕТ ДЕНИС/ даващо море. Такива бяха и нашите брегове преди около 50 години когато умниците докараха от съюза болдозерерите( БАЛТИЦИТЕ И ПРРПРАВЕНИТЕ ПЕЛАНГИЧНИ ТРАЛОВЕ ИЗМИСЛЕНИ ОТ ТОГАВАШНИЯТ ТЕХНОЛОГ ПОЛЯКА ПАН МАЕВСКИ). Оттогава почна унищожението на рибните ресурси във нашите теритоялни води а сега хуните особено варненските ще довършат започнатото от ,,Черноморски риболов преди 50 години. Жалко но това е истината
  • 9
    1
    редактор Снежана?
    ТолОстолоб? Нов модел риба ли измисли? Или просто толостОлобът е фейслифт на толстолоба?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари