Христо Карастоянов спечели литературната награда „Елиас Канети“

0
Наградата „Елиас Канети“ се присъжда за произведение в един от двата раздела – белетристика и драматургия
Наградата „Елиас Канети“ се присъжда за произведение в един от двата раздела – белетристика и драматургия

Писателят Христо Карастоянов спечели националната литературна наградаЕлиас Канети“, която се връчва през две години от община Русе. Авторът бе отличен за романа си „Една и съща нощ", в който описва последните години на големия български поет Гео Милев, като стъпва на исторически събития и личности.

За участие в литературния конкурс са били получени 38 творби от 30 автора. Наградата „Елиас Канети“ се присъжда за произведение в един от двата раздела – белетристика и драматургия.

Журито е присъдило седем номинации, само за белетристични книги. За статуетката се конкурираха Иван Станков със „Спомени за вода. Dm“, Чавдар Ценов с „Отклонение на есен“, Людмил Тодоров с „Разглобено лято“, Христо Карастоянов с „Една и съща нощ“, Явор Цанев с „Вино за мъртвите“, Галин Никифоров с „Лисицата“ и Емилия Дворянова с „При входа на морето“.

Награда бе връчена на Христо Карастоянов от и.д.кмет на Русе Димитър Наков. Самият автор изрази радостта си, че при срещите си с млади хора те се интересуват от книгата му и от българската литература. Той каза още, че е щастлив, че получава тази награда именно в Русе, който е родният град на Нобеловия лауреат за литература Елиас Канети

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари