Христо Иванов: Г-н Пеевски се самовзривява, защото вижда как няма да има гарантиран пай

0
В момента се опитваме да се разберем с нашите партньори от ГЕРБ-СДС, каза той
В момента се опитваме да се разберем с нашите партньори от ГЕРБ-СДС, каза той Снимка: БНТ

В момента се опитваме да се разберем с нашите партньори от ГЕРБ-СДС, каза той

"Без да го има това правителство, няма да го има и този парламент. Без него решенията за регулаторите и законодателните реформи не могат да се случат". Това заяви в "Панорама" по БНТ съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Христо Иванов.

ПП-ДБ са готови да преговарят относно и Иванов очаква другата седмица това да се случи.

"Днес г-н Борисов ми се обади и възобновихме диалога. Ние ще разговаряме по тези въпроси и ще се опитаме да има правителство, защото разбираме нашата отговорност за това".

От ПП-ДБ настояват за ясен регламент при попълването на регулаторите. Преди да се случи ротацията искат да поставят ясни ангажименти и да покажат, че следващите 9 месеца ще продължи курсът към реформи.

"След промените в Конституцията беше заложен стандарт за това, че регулаторите трябва да бъдат независими. В това има известен парадокс - политическата система трябва да излъчи независими регулатори. Трябва да комбинираме яснота за политическата отговорност с гаранции за това, че хората, които пращаме там, ще имат високи нравствени и професионални качества".

Щом партиите се разберат за регламента, ще започнат и номинациите, посочи депутатът. На въпроса предлагал ли е Андрей Янкулов за главен прокурор, Христо Иванов отговори:

"Това би било страхотна реклама за нас и за това накъде вървим. Много бих се радвал да видим някой като Андрей Янкулов, надявам се той да се съгласи".

В меморандума се предлага процедура за номинации, според която не само партиите в парламента, но и организации от съответната област ще могат да правят предложения за регулаторите, обясни Христо Иванов.

"Искаме да има и отделна проверка за интегритет, след което да се проверят професионалните им качества. Едва тогава мнозинството сяда и решава. От тази процедура не са изключени номинации на други партии".

Има обаче изрична забрана за излъчване на ярки политически фигури.

Скандала с Делян Пеевски и търсенето на подкрепа от ДПС Иванов коментира така:

"За промените в Конституцията винаги сме търсели широки мнозинства и аз нямам проблеми с това. В момента се опитваме да се разберем с нашите партньори от ГЕРБ-СДС и г-н Пеевски се самовзривява, защото вижда как няма да има гарантиран пай".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари