Христо Хинков: Не виждам кой финансов министър ще предложи увеличение на здравната вноска

0
Това коментира здравният министър
Това коментира здравният министър Снимка: БГНЕС

Това коментира здравният министър

С поставяне на стандарти на болниците с над 51% държавно участие до края на годината ще се преодолеят различията в заплащането на лекарите. Трябва да се прецени какъв ще е маржът - най-ниската и най-високата заплати. Това каза здравният министър д-р Христо Хинков за "Твоят ден" по NOVA.

"Ако искаме лекарите да работят без почивка, ще се получи като в болницата във Враца - ще започнат да напускат. Имаше лекари с над 100 дни неползвана отпуска. Прави впечатление, че само се иска, говори се за безотговорност. Решението Югозападната болница да работи на летен режим е, за да могат и лекарите да почиват. Лекарската професия става неатрактивна", коментира той.

По думите му регулацията на доходите трябва да се осъществи за управляваните от МЗ болници. "Не виждам кой финансов министър ще има смелостта да предложи увеличение на здравната вноска. Проблем е преразпределението на средствата по клиничните пътеки. Доходите на лекарите трудно могат да бъдат контролирани, защото често те имат доходи от няколко практики и допълнителен труд", заяви Хинков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари