Холандия сподели опит в земеделието на семинар в Русе

0

Днес, в зала „Европа“ на Доходно здание, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева откри първия по рода си семинар, който се провежда на територията на град Русе, на тема „Ползата от сдружаването в сектор „плодове и зеленчуци“.

Събитието се организира от Посолството на Нидерландия, с подкрепата на Община Русе. Сред присъстващите гости бяха г-н Емар Хемеке, земеделски съветник към Посолството на Кралство Нидерландия, г-жа Флорентина Нану, управляващ партньор на BDG Румъния, холандски, български и румънски производители, работещи в сектора.

Г-жа Кръстева приветства всички присъстващи, като изрази своето уважение към стремежа на Посолство Нидерландия за развитие и сътрудничество между Румъния, България и Холандия.

Тя допълни, че е уверена, че благодарение на обмена на опит и добри практики, с общи усилия работата в сектор „плодове и зеленчуци“ ще бъде подобрена.

Представители на холандски организации на производители, доставчици на технологии, оборудване и експертиза в сектор „плодове и зеленчуци“ взеха участие в обиколката на България и Румъния с цел обмяна на опит, познания и бизнес възможности.

Програмата за развитие на селските райони предлага добри възможности за финансиране на нови стратегии и бизнес модели в българското и румънското градинарство.

Холандските представители проведоха индивидуални срещи с местни производители и организации, като посетиха и земеделски стопанства.

Те презентираха практически съвети и работещи примери за структурата и превилата за управление на организации на производители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари