Пенчо Милков участва в семинар на Сдружението на общините

1

Кметът на Община Русе участва в работен семинар на Националното сдружение на общините в Република България

Днес кметът на Община Русе Пенчо Милков участва в работен семинар за ролята на общините при реализацията на бъдещата Оперативна програма за развитие на регионите за периода 2021 – 2027 г. В него се включва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, екип от експерти от регионалното министерство, както и кметове и представители на администрацията от 10-те големи градски общини в България.

Дневният ред на събитието предвижда обсъждането на визията и обхвата на новата оперативна програма, в т.ч. възможностите за създаване на партньорства с общините, участието в нови проекти с европейско финансиране и подготовката и реализацията на стратегически документи на местно ниво. Сред работните теми са още Регионалните съвети за развитие и значението на представителите на общините в тях.

Работният семинар се реализира в рамките на заседанието на Управителния и Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република, което цели силно и ефективно местно самоуправление и събира всички 265 общини в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари