Стоилов похвали Русе на холандския посланик

0

Днес кметът Пламен Стоилов прие на официална среща посланика на Кралство Нидерландия в България, Негово Превъзходителство Том ван Оорсхот, който беше на посещение в града.

Поводът за визитата беше провеждането на първото издание на фестивал за младежки джаз групи „Halftone“, в който участие взе световно известното холандско трио „Розенберг“.

Г-н Стоилов заяви, че вярва, че музикалният форум ще се утвърди като истински успешен и модерен фестивал, защото Русе има дългогодишен опит в провеждането на събития с подобна тематика – джаз фестивали, концерти, уъркшопове, изяви.

В кратка презентация той представи напредъка на Русе от последната визита на Негово Превъзходителство Оорсхот до сега.

„Миналата седмица Русе спечели класацията на „24 часа“ за „Най-добър град за живеене“, като грабна и приза „Най-перспективен град“, което ясно говори за успешното развитие на града“ – допълни кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

От думите на Негово Превъзходителство стана ясно, че  е очарован от ентусиазма и желанието, с което организаторите и партньорите на фестивала работят.

„Трудно е да стартираш нов фестивал, да го развиеш и утвърдиш, но аз вярвам в неговия успех. Впечатляващо е още в началото да привлечеш атрактивни участници каквито са и „Трио Розенберг“ – каза Негово Превъзходителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари